minyust-zaproponuvav-zvilnyati-chinovnikiv-za-nesplatu-alimentiv

Мін’юст запропонував звільняти чиновників за несплату аліментів

 • 10495 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Другий пакет законопроектів щодо посилення відповідальності за несплату аліментів передбачає звільнення з посади чиновників, які мають борг за аліменти понад 1 рік, а також заборонити обіймати високі державні посади за борг понад 6 місяців. Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр юстиції України Павло Петренко, передає УНН.

За словами міністра, Мін’юст разом з нардепами підготували ще низку законів, які ще більше посилять відповідальність за несплату аліментів.

Документами запропоновано, зазначив Петренко, нараховувати пеню за прострочення сплати аліментів від 20% до 50% від суми боргу.

"Заборона боржникам, які не платять 6 місяців і більше, займати високі державні посади. Звільнення з посади чиновників, які мають борг понад 1 рік. Кримінальна відповідальність для тих, хто уникає суспільно корисних робіт", - написав він.

Також буде накладатися автоматизований арешт на кошти боржників, їм буде заборонено відчужувати власне майно.

Передбачений обов’язок для ув’язнених працювати для своєчасної виплати аліментів.

Разом з тим у пакеті законопроектів, які сьогодні зареєстровані у Верховній Раді за номерами №8294, №8295 та №8296, передбачена відміна податку на аліменти від батьків-нерезидентів та податкові пільги батькам, які оплачують розвиток дитини.

Як повідомляв УНН, чоловік у Кіровоградській області погрожував убивством державним виконавцям, які намагалися здійснити опис його майна. Зазначено, що кропивничанин має борг по аліментах, який складає 82 390 грн.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ільїн: незаконних дій військових РФ в Криму не бачив

     • 8771 переглядiв