miskrada-kharkova-planuye-24-lyutogo-pripiniti-povnovazhennya-kernesa

Міськрада Харкова планує 24 лютого припинити повноваження Кернеса

 • 23066 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Харківська міська рада планує на черговій сесії 24 лютого розглянути питання офіційного припинення повноважень померлого мера Харкова Геннадія Кернеса. Про це йдеться у розпоряджені секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова про скликання сесії, опублікованому на сайті міськради, передає УНН.

Деталі

Згідно з проектом порядку денного 3-ї сесії Харківської міської ради 8-го скликання від 24.02.2021, питання "Про дострокове припинення повноважень Харківського міського голови Кернеса Геннадія Адольфовича" - перше у переліку питань, запланованих до розгляду.

Що було раніше

Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у листі від 1 лютого закликав секретаря Харківської міськради надіслати до парламенту копію рішення, яким рада бере до відома факт смерті міського голови Геннадія Кернеса.

У Верховній Раді зможуть розглянути питання про призначення позачергових виборів міського голови Харкова, коли отримають усі необхідні документи.

Так, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в одному з недавніх інтерв'ю поскаржився на "чехарду з документами" через яку наприкінці січня Верховна Рада не змогла отримати свідоцтво про смерть міського голови Геннадія Кернеса і призначити вибори на найближчий час. Кирило Тимошенко зазначив, що позачергові вибори міського голови Харкова відбудуться восени 2021 року.

Варто додати

Мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у віці 61 року у Німеччині.

Геннадій Кернес був секретарем Харківської міської ради протягом 2002 та протягом 2006–2010 років. В 2010 році вперше був обраний міським головою.

Кернес був обраний мером Харкова під час останніх місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року з результатом 60,34% голосів виборців.

9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова без складання присяги. Цей мерський термін був би третім для Кернеса.

Українські Національні Новини

Політика