mistseva-vlada-sumschini-zayavila-pro-ochischennya-oblasti-vid-nepridatnikh-pestitsidiv

Місцева влада Сумщини заявила про очищення області від непридатних пестицидів

 • 11168 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Від непридатних до використання пестицидів повністю очищені 7 районів Сумської області. Про це повідомив заступник директора Департаменту екології та охорони природних ресурсів Сумської ОДА Ігор Симоненко, передає УНН із посиланням на прес-службу облдержадміністрації.

Йдеться, зокрема, про Великописарівський, Глухівський, Конотопський, Кролевецький, Середино-Будський, Тростянецький та Ямпільський райони, уточнив він.

"У всіх інших районах і містах вже виділені кошти та на найближчих сесіях їх розподілять, тому питання буде вирішено. Проблемним досі залишається місто Суми", – зазначив Симоненко.

У свою чергу голова облдержадміністрації Микола Клочко переконує, що кошти на утилізацію непридатних пестицидів у Сумах вже виділені.

"Чому місто досі не вирішило цю проблему? Наразі справа лише за міською радою. А Держінспекція має стояти на своєму і тримати це питання на контролі", – киває в бік екологів очільник області.

Тож, в ОДА констатували – Сумська міська рада має "прискоритися" та врешті-решт утилізувати непридатні пестициди.

Контролювати роботу органів місцевого самоврядування щодо збирання та перезатарення хімічних засобів захисту рослин на території області було доручено профільному департаменту ОДА.

Раніше УНН повідомляв, що мешканці трьох сіл на Сумщині вже 8 років страждають від отрутохімікатів.

У знак протесту в лютому цього року сумські активісти принесли мішки із хімвідходами під кабінети мера міста та голови ОДА.

Тим часом екологи фіксують погіршення ситуації із небезпечними відходами не лише в регіонах, але і в столиці України.

На столичному заводі “Радикал” вже 20 років перебувають особливо небезпечні речовини, а саме 200 тис. тонн ртуті, які влада ніяк не може утилізувати.

Вміст ртуті у повітрі над заводом перевищує норму у 30 разів.

При цьому в Україні досі відсутня належна система утилізації небезпечних відходів.

Українські Національні Новини

Суспільство