moldova-polegshit-prikordonniy-kontrol-dlya-vantazhnikh-avtomobiliv-z-ukrayini

Молдова полегшить прикордонний контроль для вантажних автомобілів з України

 • 8860 переглядiв

Кишеня-КИЇВ. 26 січня. УНН. У Молдові в 2019 році автоматизують прикордонний контроль з Україною і Румунією для вантажних автомобілів. Про це повідомив директор Програми структурних реформ (USAID) Дуглас Мьюр, передає УНН з посиланням на Mybusiness.md.

Проект, передбачає попередню електронну реєстрацію вантажного автомобіля для проходження прикордонного контролю в певний час. Передбачається, що реєстрацію можна буде зробити з будь-якого електронного пристрою.

"Вхід у програму буде можливий з будь-якого електронного пристрою: комп'ютера, планшета, мобільного телефону. Керівник підприємства, експедитор або водій записують номер автомобіля в вільну клітинку. Потім автомобіль прибуває в запрограмований час на пункт перетину кордону та чекає, коли на електронному табло з'явиться його номерний знак", - пояснив Д.Мьюр.

За його словами, при правильному розрахунку, час очікування може скласти не більше п'яти хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна, Молдова і Румунія домовилися про обмін даними між прикордонниками

"Після цього вантажівка без черги під'їжджає до терміналу для проведення необхідних процедур", - сказав він.

Також повідомляється, що систему почнуть впроваджувати у другій половині 2019 року на пункті переходу "Леуш" (ППГ на кордоні Молдови і Румунії). Після цього, проект буде впроваджений на всіх прикордонних пунктах Молдови з Румунією і Україною.

Нагадаємо, Україна, Грузія, Молдова підписали Меморандум про спільні дії по реінтеграції територій і протидії РФ

Українські Національні Новини

Політика