mon-khoche-u-byudzheti-2020-zbilshiti-finansuvannya-na-profosvitu

МОН хоче у Бюджеті-2020 збільшити фінансування на профосвіту

 • 14061 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Держава планує у Державному бюджеті на 2020 рік збільшити фінансування на створення навчально-практичних центрів закладів профосвіти. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОН України.

"Держава має намір у бюджеті 2020-го року збільшити інвестиції у створення навчально-практичних центрів закладів профосвіти щонайменше до 100 млн грн у рік. Наразі тривають переговори з депутатами щодо можливості збільшення цих інвестицій до 250 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Для прозорого отримання цих коштів МОН планує впровадити прозорий конкурс для отримання закладами такого фінансування.

"Я б хотіла, щоб ми не лише збільшили інвестицію у професійну освіту, а й зробили увесь процес більш ефективним. Зараз ми й так невеликі гроші роздаємо на запит областей мізерними кошиками. Було б правильно, аби ми на конкурсі обирали заклади, куди разом з роботодавцями та регіонами інвестували спільно для дійсно нової якості освіти", - сказала голова МОН Ганна Новосад.

За її словами, порядок такого конкурсного відбору наразі розробляється і буде презентований найближчим часом.

"Наразі в українських закладах профосвіти вже відкрито понад 230 навчально-практичних центрів, де учні працюють із сучасною технікою та матеріалами. З них 145 обладнані коштом державного бюджету, а ще майже 90 - за кошти бізнесу та соціальних партнерів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством фінансів шукає додаткові кошти на підвищення зарплат освітянам.

Українські Національні Новини

Політика