monobilshist-u-radi-ofitsiyno-stala-menshoyu

Монобільшість у Раді офіційно стала меншою

 • 24196 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков офіційно оголосив про виключення народного депутата України Олександра Дубінського зі складу пропрезидентської фракції "Слуга народу", таким чином монобільшість стала меншою, передає кореспондент УНН.

“Повідомляю про виключення народного депутата України Дубінського Олександра Анатолійовича зі складу депутатської фракції політичної партії “Слуга народу”, — сказав Разумков.

Деталі

Зазначається, що таке рішення було ухвалено на засіданні фракції 1 лютого 2021 року. За виключення Дубінського зібрали понад 180 підписів. За його виключення, як вказували у керівництві фракції, проголосували 198 депутатів, тобто понад 80% членів фракції, 29 - проголосували проти і 19 - не визначилися.

Дубінський після такого рішення дав коментар журналістам, вказавши, зокрема, що йому соромно за фракцію "Слуга народу", яка, з його слів, припинила займатися питаннями в інтересах виборців.

Що було раніше

Раніше стало відомо, що США ввели санкції щодо деяких українців та організацій, Дубінський потрапив до цього списку.

Нардеп у відповідь заявив про “хибні доноси”, а також запевнив, що його реакція матиме юридичний характер.

Доповнення

У Верховній Раді поточного скликання фракція "Слуга народу" діє як коаліція, оскільки кількість нардепів, які входять до неї, становлять більшість від конституційного складу парламенту. Тому фракцію "СН" і назвали "монобільшістю".

До згаданого оголошення на засіданні ВР пропрезидентська фракція "слуг народу" у нинішньому складі парламенту офіційно нараховувала 246 депутатів, станом на 2 лютого 2021 року. 

Водночас, згідно з аналізом КВУ, така ситуація зберігається лише на словах, а насправді "слуги народу" у парламенті вже не здатні самостійно ухвалювати закони - за 2020 рік у монобільшості залишилося лише 211 депутатів

Додамо, ще у жовтні голова ВР Дмитро Разумков, який вів "слуг народу" під час передвиборчої кампанії до парламенту, заявляв, що з коаліцією (монобільшістю) все "більш-менш гаразд", і що вона "значно перевищує показник у 226 народних депутатів", а про нові формати поки не йдеться.

Українські Національні Новини

Політика