moskalkova-sms-koyu-skasuvala-zustrich-iz-denisovoyu-v-moskvi

Москалькова SMS-кою скасувала зустріч із Денісовою в Москві

 • 9212 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Зустріч Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з її російською колегою Тетяною Москальковою скасована. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook повідомила, передає УНН.

"Слідче управління ФСБ РФ вимагає суд провести засідання щодо продовження терміну тримання під вартою військовополонених українських моряків у закритому режимі. Навіщо це робиться, якщо приховувати нема чого, не зрозуміло. Однак тепер точно зрозуміло, чому скасовано зустріч з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою", – написала Денісова.

Вона зазначила, що Москалькова написала їй SMS-повідомлення, у якому пояснила, що вимушена виїхати у термінове позапланове відрядження та повернеться пізно ввечері. А завтра російський омбудсмен, за словами Денісової, відлітає в Узбекистан.

"Тобто усі наші попередні домовленості щодо конфіденційного обговорення важливих для нас питань не мають для Уповноваженого РФ ніякої ваги", – додала український Омбудсмен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Денісова і Москалькова можуть зустрітись у Москві 14 січня.

Як повідомляв УНН, Уповноважена з прав людини ВР України Людмила Денісова прибула до Москви з родичами українських військовополонених моряків і завтра намагатимуться потрапити на засідання суду у справі військовополонених моряків.

Раніше стало відомо, що ФСБ Росії вимагає від московського суду закрити засідання у справі з полоненими українськими моряками та не розголошувати його результати без узгодження зі слідством.

Водночас команда захисту військовополонених моряків має намір домагатися проведення відкритих і прозорих судових засідань.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика