moskva-radiye-u-kremli-pokhvalili-propozitsiyu-maska-schodo-teritoriy-ukrayini

У кремлі радіють: пєсков похвалив пропозицію Маска щодо територій України

 • 167849 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Прессекретар російського президента дмитро пєсков назвав "позитивною" пропозицію американського підприємця Ілона Маска щодо того, щоб Україна відмовилася від своїх територій. Про це пише УНН із посиланням на росЗМІ.

Цитата

"Насправді, це дуже позитивно, що така людина, як Ілон Маск шукає шляхи мирного виходу із ситуації", – сказав пєсков журналістам.

Деталі

Прессекретар путіна заявив, що росія від початку "за те, щоб її умови було виконано шляхом переговорів". На його думку, на відміну від багатьох професійних дипломатів, Ілон Маск "все-таки намагається шукати шляхи для досягнення миру". Водночас "досягнення миру без виконання умов росії неможливе".

"Там багато ідей заслуговують на увагу. Щодо проведення референдумів, жителі вже висловили свою думку. І тут нічого іншого бути не може. Але ще раз повторюю, сам по собі факт дуже позитивний", – уточнив пєсков.

Контекст

3 жовтня американський підприємець та мільярдер Ілон Маск запропонува провести на окупованих територіях України повторні референдуми під наглядом ООН. 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на повідомлення мільярдера й опублікував опитування, в якому запитує, який Маск більше подобається – той, хто підтримує Україну чи росію.

У свою чергу Маск відповів Зеленському у Twitter, що "все ще підтримує нашу країну", але вважає, що "масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні та, можливо, світу".

Українські Національні Новини

Новини Світу