moskva-vidreaguvala-na-slova-bodnara-pro-borg-rosiyi-za-bazuvannya-flotu-v-krimu

Москва відреагувала на слова Боднара про борг Росії за базування флоту в Криму

 • 48506 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова відповіла на слова заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара про борг Росії за базування флоту в окупованому Криму, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Уже не знають, що придумати, аби справою не займатися", - сказала вона, коментуючи слова Боднара.

Раніше заступник міністра закордонних справ України в одному з інтерв'ю заявив, що Росія як і раніше повинна виплачувати Києву 100 млн доларів на рік за базування Чорноморського флоту, як це відбувалося до російської анексії Криму.

Відзначається, що йдеться про угоди про параметри поділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 року, про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, про взаємні розрахунки, пов'язані з поділом і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, а також угоди з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 21 квітня 2010 року.

Згідно з цими документами, підписаними в квітні 2010 року, перебування Чорноморського флоту Росії в Криму було узгоджено на 25 років в обмін на зменшення ціни на російський газ на 30%, але не більше ніж на 100 доларів за кожну тисячу кубометрів, пише агентство.

Як повідомляв УНН, в минулому році в Росії виступили з ініціативою вважати "борг України за 23 роки анексії Криму".

Українські Національні Новини

Політика