movniy-skandal-z-vikladachkoyu-npu-im-dragomanova-bilchenko-vidstoronili-vid-zanyat

Мовний скандал з викладачкою НПУ ім. Драгоманова: Більченко відсторонили від занять

 • 58615 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Викладачку кафедри культурології та філософської антропології Педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенію Більченко відсторонили від викладання. Про це Більченко повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Цитата:

"Не звільнили... Не можуть мене звільнити: немає такої статті "за пост у фейсбуці". Всі мої 28 навчальних програм - в порядку (так, вам не почулося). Тимчасово усунули від викладання", - написала Більченко

Деталі

Також пресслужба Національного педагогічного університету імені Драгоманова повідомила, що в університеті створили робочу групу для вивчення публічних заяв Більченко в соцмережах і ЗМІ.

"У зв'язку зі зверненням голови робочої групи щодо продовження вивчення публічних заяв в соціальних мережах і засобах масової інформації доктора культурології, професора кафедри культурології та філософської антропології факультету філософії і суспільствознавства Більченко Євгенії Віталіївни засідання Вченої ради з цього питання відбудеться після завершення їх роботи, про що буде повідомлено пізніше", - йдеться в повідомленні.

Що було раніше

Викладач кафедри культурології та філософської антропології, що знаходиться в рамках факультету філософії і суспільствознавства НПУ ім. М.П. Драгоманова, Євгенія Більченко в соцмережах публікувала повідомлення проти мовного закону, і стверджувала, що "вуличні етнорадикали керують українською владою і тому вона свідомо переходить на російську мову обслуговування, а російськомовні письменники не повинні погоджуватися на українізацію, оскільки нацисти все одного цього не оцінять".

У зв'язку з цим в університеті відреагували і планували звільнити викладачку, оскільки значна частина студентів, представників студентських самоврядних організацій та професорсько-викладацького складу висловилися за неприпустимість роботи викладача з такими переконаннями в НПУ імені Драгоманова.

Також студентка Національного педагогічного університету України імені Драгоманова Марія Прошковська заявила, що вона просить відрахувати її через ситуацію з викладачкою Євгенією Більченко і її повідомленнями в соціальних мережах проти мовного закону і відсутністю реакції на скандал від університету.

Українські Національні Новини

Суспільство