musimo-napraviti-te-scho-vzhe-poobitsyali-stoltenberg-pro-litaki-dlya-ukrayini

Мусимо направити те, що вже пообіцяли - Столтенберг про літаки для України

 • 732233 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Країни НАТО в першу чергу мають намір відправити до України усе обіцяне озброєння. Лише після цього можна буде говорити про поставку літаків. Про це в ефірі телемарафону повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає УНН.

Цитата

"Зокрема і про це ми говоримо на консультаціях з країнами НАТО. Такі консультації про те, що нам варто постачати Україні тривають відтоді, як почалася війна. І ми бачимо, що підтримка з боку країн НАТО стала набагато більшою разом з тим, як стала більшою війна. Починаючи з "Джавелінів", протитанкової зброї, артилерії та ППО, далі броньовані машини, танки, а тепер ми говоримо про літаки", – заявив Столтенберг.

Він додав, що незалежно від рішення про літаки, країнам Альянсу треба зрозуміти, що є нагальна потреба надавати підтримку прямо зараз, а постачання літаків займе час.

"Тому ми мусимо направити те, що вже пообіцяли, як танки та ППО. Звичайно ж важливо обговорювати, яку нову зброю варто надати Україні, і так само потрібно переконатися, що вже передана зброя належно працює. Тому ми маємо переконатися, що постачаємо достатньо боєприпасів та запчастин, щоб техніка була на ходу, бо інакше Україна не зможе перемогти у війні", – повідомив Столтенберг.

Нагадаємо

Республіканець від Техасу Майкл МакКол, який очолює комітет із закордонних справ Палати представників США, сказав, що Сполучені Штати мають дати українцям "все, що їм потрібно, щоб перемогти".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У рф зникла учасниця Pussy Riot Ріта Флорес

     • 584063 переглядiв

    Пентагон: перша група українців пройшла навчання у Німеччині

     • 523244 переглядiв

    В Болгарії знайшли вантажівку з тілами 18 мігрантів

     • 513860 переглядiв