mytnyky-zavadyly-sprobi-nezakonnoho-importu-na-sumu-ponad-3-mln-hryven

Митники завадили спробі незаконного імпорту на суму понад 3 млн гривень

 • 25189 переглядiв

Громадянин України намагався незаконно ввезти з Італії товари на суму 3,3 млн грн, зокрема одяг, косметику, підсилювачі, вино, тютюнові вироби та ліки, обіг яких обмежено, які були вилучені митниками у пункті пропуску "Порубне-Сірет".

На пункті пропуску "Порубне-Сірет" українець, хотів перевезти через кордон незадекларовані товари на суму 3,3 млн гривень. Про це повідомила Державна митна служба, пише УНН.

Деталі

12 березня, на пункті пропуску "Порубне-Сірет" прибув громадянин України, який повертався з Італії. Обравши "зелений коридор", чоловік стверджував, що не має з собою товарів, які потребують декларування або підлягають обмеженням при ввезенні в Україну.

Проте, під час митного огляду працівники Чернівецької митниці виявили у його автомобілі товари, які не був задекларовані: 407 одиниць одягу та взуття, 358 одиниць косметичних виробів, 14 підсилювачів для антен безпілотних літальних апаратів, а також 7 пляшок вина, 90 пачок стіків для нагрівання тютюну та 289 упаковок лікарських засобів, що підлягають обмеженням при ввезенні.

Митницею у відношенні громадянина складено 2 протоколи про порушення митних правил за ознаками ч. 2 ст. 471 та ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України. Загальна  орієнтовна вартість тимчасово вилучених незадекларованих товарів склала 3,3 млн гривень.

За січень-лютий 2024 року в Україні виявлено митних порушень на суму 4,2 млрд грн12.03.24, 01:47

Популярні

Новини по темі

США готують новий пакет військової допомоги для України - Reuters

 • 25165 переглядiв

Інавгурація президента рф відбудеться 7 травня - росЗМІ

 • 25261 переглядiв

У роботі Telegram стався збій: що відомо

 • 23322 переглядiв