mzs-pereviriaie-informatsiiu-pro-ukraintsiv-na-bortu-korablia-shcho-zakhopyly-khusyty-u-chervonomu-mori

МЗС перевіряє інформацію про українців на борту корабля, що захопили хусити у Червоному морі

 • 3520 переглядiв

Україна перевіряє інформацію про можливу присутність своїх громадян на борту вантажного судна, захопленого єменськими хуситами в Червоному морі. Міністерство закордонних справ доручило відповідним посольствам перевірити цю інформацію.

КИЇВ. 19 листопада. УНН.  Україна перевіряє інформацію, щодо можливого знаходження наших громадян, на борту захопленого єменськими хуситами вантажному кораблі в Червоному морі. Про це повідомив речник українського МЗС – Олег Ніколенко. передає УНН. 

Цитата

Бачимо повідомлення в ЗМІ про захоплення в Червоному морі вантажного судна Galaxy Leader, на борту якого можуть бути громадяни України. МЗС України вже доручило причетним українським посольствам перевірити цю інформацію, а також звернутися до компанії-власника задля з‘ясування точного складу екіпажу судна та інших деталей

Олег Ніколенко

Деталі

Спікер українського дипломатичного відомства також відзначив, що Україна тримаємо цю ситуацію на особливому контролі.

Контекст

За даним ізраїльських ЗМІ, захоплене судно подорожувало під багамським прапором, і зареєстроване на британську компанію, яка частково належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару (Рамі –ред.). А на момент викрадення судно винайняла в оренду японська компанія.

Напередодні, підтримувані Іраном хуси обіцяли, що атакуватимуть пов'язані із Ізраїлем судна в Червоному морі

Усього за даними арабомовних ЗМІ, на борту корабля перебувають 52 члени екіпажу. Водночас в офісі Нетаньягу заявили, що на судні "25 членів екіпажу різних національностей, включаючи українців, болгар та філіпін".

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На кордоні між Ізраїлем та Ліваном поновилися бойові дії

     • 3650 переглядiв