mzs-rf-nazvalo-absolyutno-nepriynyatnimi-plani-virmeniyi-priyednatisya-do-rimskogo-statutu-mks

мзс рф назвало "абсолютно неприйнятними" плани Вірменії приєднатися до Римського статуту МКС

 • 333043 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. росія попередила Вірменію про "серйозні наслідки", якщо вона підкориться юрисдикції Міжнародного кримінального суду (МКС), який видав ордер на арешт володимира путіна, повідомляє УНН з посиланням на росЗМІ.

Цього місяця МКС видав ордер, звинувативши путіна у військовому злочині, пов'язаному з незаконною депортацією сотень дітей з України.

Вірменія, традиційний союзник росії, чиї зв'язки з Москвою сильно похитнулися після того, як путін віддав наказ про вторгнення до України, визнала юрисдикцію Римського статуту, крок, який поставив її під юрисдикцію МКС.

Деталі

Одне із державних інформаційних агентств рф з посиланням на джерело в мзс росії заявило, що Москва вважає плани Вірменії "неприйнятними".

У повідомленні йдеться про те, що росія попередила Єреван про "вкрай негативні наслідки" для двосторонніх відносин, якщо вона продовжить реалізацію плану, який має бути ратифікований парламентом Вірменії після схвалення Конституційним судом.

"Москва вважає абсолютно неприйнятними плани офіційного Єревану щодо приєднання до Римського статуту Міжнародного кримінального суду на тлі недавніх незаконних та юридично нікчемних ордерів МКС проти російського керівництва", - цитує агентство джерело в мзс рф.

Доповнення

Ордер МКС може ускладнити плани путіна, якщо країна, до якої він хоче поїхати, є офіційною стороною Римського статуту.

Країни, до яких путін може поїхати цього року, включають Південну Африку та Туреччину, а російський диктатор у минулому регулярно подорожував колишнім Радянським Союзом, у тому числі до Вірменії, де росія має миротворчі війська і військову базу.

Зв'язки Москви з Єреваном останніми місяцями погіршилися, через те, що Вірменія називає нездатністю росії повністю дотримуватися договору про припинення вогню через Нагірний Карабах.

росія уклала пакт про взаємну оборону з Вірменією і була посередником у регіоні Південного Кавказу, але стикається зі зростаючою конкуренцією за вплив з боку Сполучених Штатів, Європейського Союзу та Туреччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині працює ППО - КОВА

     • 525300 переглядiв

    Єрмак закликав не ігнорувати повітряну тривогу

     • 297104 переглядiв

    Протягом дня окупанти обстріляли 6 громад Сумщини

     • 210053 переглядiв

    Вчені знайшли воду всередині "скляних кульок" на Місяці

     • 552173 переглядiв

    Зсув ґрунту в Еквадорі поховав під завалами 16 людей

     • 419086 переглядiв

    Німеччина підтвердила передачу Україні 18 танків Leopard 2

     • 363918 переглядiв

    росія поставляє Ірану кіберзброю в обмін на "Шахеди" - WSJ

     • 396960 переглядiв