mzs-ukrayini-rozpochalo-protseduru-rozrivu-diplomatichnikh-vidnosin-z-rosiyeyu

МЗС України розпочало процедуру розриву дипломатичних відносин з Росією

 • 107321 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України розпочало процедуру розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією на доручення президента. Про це йдеться в заяві пресслужби МЗС, пише УНН.

Цитата

“На доручення Глави Української держави МЗС України розпочало процедуру розриву дипломатичних відносин відповідно до норм міжнародного права”, - повідомили в МЗС.

Деталі

Так, Україна пішла на такий крок у відповідь на акт збройної агресії РФ проти Української держави, вторгнення російських військ задля знищення Української держави, захоплення силою української території та встановлення окупаційного контролю.

“Наголошуємо, що російська наступальна операція є нападом на суверенітет та територіальну цілісніть України, грубе порушення Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Росією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року. Ми будемо продовжувати захищати права та інтереси українців в Росії, у тому числі українських політичних в‘язнів”, - наголосили у дипвідомстві.

Раніше сьогодні президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

Контекст

Сьогодні о 5:00 президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції на Донбасі і закликав українських військових скласти зброю.

Зеленський повідомив про введення воєнного стану на всій території України.

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок загарбницької війни проти України.

Українські Національні Новини

Політика