na-deokupovanikh-teritoriyakh-planuyut-robiti-dodatkovu-sesiyu-vstupu-do-zvo

На деокупованих територіях планують робити додаткові сесії вступу до ЗВО

 • 97024 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. На територіях, які надалі продовжать звільнювати Збройні сили України, планують робити додаткові сесії для вступу до закладів вищої освіти. Про це під час брифінгу повідомив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає УНН.

Цитата

“Ми розуміємо, що зараз ми починаємо відвойовувати назад свої території. І всі ми розраховуємо на їх швидку деокупацію. Тому, будемо робити додаткові сесії. Тобто, на кожній деокупованій території ми будемо робити додаткову сесію вступу. Поки що такий алгоритм планується, але фінального рішення наразі немає. Дуже важко передбачити всі обставини”, – зазначив Бабак.

Деталі

За його словами, навчальний рік у цьому році завершується по країні не в один день. Міністерство освіти та науки надало право місцевим владам, або військовим адміністраціям визначати тривалість навчального року.

Тому деякі школи вже завершили навчальний рік, особливо ті, які зруйновані, або серйозно пошкоджені, або перебувають в зоні бойових дій. Так само, як і ті, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

“Звісно, для цих категорій – це найбільша проблема з точки зору складання мультипредметного тесту. Оскільки, для того, щоб його скласти, потрібно виїхати на підконтрольну територію України. Інакше, на жаль, ми не зможемо провести верифікацію кожної людини”, – зазначив голова комітету.

Доповнення

Бабак повідомив, що наступного навчального року документи про отримання освіти можуть внести у додаток “Дія”.

Українські Національні Новини

Суспільство