na-donechchini-suditimut-chleniv-bandi-za-rozbiyniy-napad-na-valyutnika

На Донеччині судитимуть членів банди за розбійний напад на валютника

 • 9729 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. У Донецькій області перед судом постануть члени озброєної банди, яка вчинила розбійний напад з метою заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах. Про це УНН повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

"Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області, завершено досудове розслідування за обвинуваченням чотирьох мешканців м. Слов’янська віком 42, 45, 47 та 52 роки у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (організація озброєної банди з метою нападу на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі) та ч. 4 ст. 187 (розбійний напад, спрямований на заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах, вчинений організованою групою) КК України", - йдеться в повідомленні.

Так, зловмисники виманили у безлюдне місце під приводом обміну великої суми грошей жителя Слов’янська, який займався валютними операціями, та за допомогою погроз вбивством намагалась заволодіти його грошовими коштами у розмірі 1 424 500 грн.

23 лютого двох учасників банди працівниками прокуратури та поліції викрито "на гарячому" під час нападу на валютника, а двох інших спільників затримано під час спроби втечі з місця скоєння злочину.

У ході обшуків у зловмисників вилучено засоби мобільного зв’язку, автотранспорт, зброю та інші предмети.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду. Учасникам банди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна. На вирок суду банда очікує під вартою.

Нагадаємо, на Херсонщині підприємця пограбували на понад півмільйона гривень

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Вища рада правосуддя звільнила трьох суддів

     • 16355 переглядiв

    На Дніпропетровщині у чоловіка знайшли арсенал зброї

     • 11510 переглядiв

    Дим сибірських пожеж досяг США і Канади - NASA

     • 12263 переглядiв