na-donechchini-vikrili-chotirokh-falshivikh-prodavtsiv-masok-ta-antiseptikiv

На Донеччині викрили чотирьох фальшивих продавців масок та антисептиків

 • 14346 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. На Донеччині за останні кілька днів поліція зафіксувала чотири факти шахрайства на предметах індивідуального захисту: масках, антисептиках та безконтактних термометрах. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"Тільки за останні два дні поліцейські зареєстрували 4 оголошення від фальшивих продавців, які пропонували придбати у них антисептики та інші медичні засоби. Сумнівна інформація поширюється на сайтах оголошень і в соціальних мережах", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що мешканцям Донеччини пропонували купити антисептики, захисні маки, безконтактні термометри та інше. Оголошення були розміщені на сайтах, онлайн-платформах з продажу товарів та соціальних мережах. Вимога, яка об’єднувала всіх продавців, - гроші вперед. Проте товар покупці так і не отримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганській області підготовлені 195 лікарняних ліжок на випадок інфікування COVID-19

Серед потерпілих опинився житель Слов’янська, який перерахував за неіснуючі маски 30 тисяч гривень. А також жінка з Маріуполя, яка зазнала збитків майже на тисячу гривень, у той час, як двоє покровчанок втратили на двох 6 тисяч гривень.

"Крім того, в інтернеті почала поширюватися неправдива інформація про службу безкоштовного обстеження населення та видачу дезінфікуючих засобів. Акцент аферисти зробили на більш довірливу аудиторію – пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених та інших. Нібито саме вони будуть обслуговуватися в першу чергу. Проте більшість телефонних номерів, які були вказані для довідок, належали інтернет-магазинам медичних товарів", - зазначили у поліції.

Наразі поліцейські перевіряють кожне повідомлення про продаж медичних товарів та закликають мешканців регіону зберігати спокій та розважливо дивитися на ситуацію: купувати предмети безпеки тільки в аптечних закладах; не перераховувати гроші, не отримавши товар та обирати тільки перевірених продавців.

Нагадаємо, що на Донеччині оштрафували двох підприємців на понад 50 тис. грн через порушення карантину.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі