na-khersonschini-viyavleno-tila-sche-pyati-zagiblikh-tsivilnikh-cherez-vorozhi-obstrili

На Херсонщині виявлено тіла ще п’яти загиблих цивільних через ворожі обстріли

 • 1043797 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. В Херсонській області правоохоронці провели ексгумацію та огляд тіл п’яти цивільних осіб, загиблих унаслідок збройної агресії рф. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура, передає УНН.

Цитата

«Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно зі слідчими поліції та експертами в рамках кримінальних проваджень провели ексгумацію та огляд тіл п’яти цивільних осіб, загиблих унаслідок збройної агресії рф»,- йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними слідства, тіла належать мешканцям Станіславської громади, серед яких жінка. Усі вони загинули в період березень-квітень 2022 року, коли російські військові, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права обстрілювали населені пункти.

Повідомляється, що тіла загиблих направили для проведення судово-медичних експертиз.

Окрім того, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Доповнення

В грудні 2022 року повідомлялося, що у Донецькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях виявлено тіла 1 116 цивільних осіб, з них 31 тіло дитини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Наразі в активному розшуку перебуває 347 дітей – поліція

     • 273017 переглядiв

    У Бахмуті ще залишається 179 дітей - поліція

     • 823174 переглядiв