na-konhresi-mistsevykh-vlad-u-radi-yevropy-obhovoryly-porushennia-rosiieiu-prav-ukrainskykh-ditei

На Конгресі місцевих влад у Раді Європи обговорили порушення росією прав українських дітей

 • 26834 переглядiв

Напад росії на Україну спричинив численні порушення прав дітей на безпеку, охорону здоров'я та освіту, включаючи викрадення та примусові депортації, що обговорили під час сессії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Порушення прав українських дітей, спричинені нападом росії, обговорили члени Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи під час засідання у Страсбургі. Про це повідомляє сайт Ради Європи, передає УНН.

Деталі

Про численні порушення прав дітей на безпеку, здоров'я та освіту, спричинені агресивною війною російської федерації проти України доповіла членам Конгресу Уповноважений президента України з прав дитини та реабілітації дітей Дар'я Герасимчук. Вона підкреслила, що розслідувати можна лише заявлені злочини, а реальні масштаби порушень прав дітей залишаються невідомими. Тому вона закликала місцеві та регіональні органи влади по всій Європі підтримати роботу українських національних органів влади та органів ООН у повідомленні та документуванні порушень Конвенції ООН про права дитини і, зокрема, у виявленні дітей, викрадених та примусово депортованих російською федерацією.

Україні вдалося повернути додому ще дев'ять дітей - ОП22.03.24, 16:58

Учасники Конгресу почули також свідчення мера Чугуєва з Харківської області Галини Мінаєвої. Вона розповіла, що Чугуїв, як і багато інших муніципалітетів в Україні, страждає від постійних обстрілів з боку рф. Вона розповіла про конкретні заходи, які вживає місцева влада, щоб задовольнити потреби дітей, які залишилися в її громаді. Вони включають надання екстрених мобільних психосоціальних послуг дітям та їхнім опікунам, підтримку вчителів у наданні психоемоційного розвантаження за допомогою художніх класів та спортивних клубів, а також відновлення інфраструктури для забезпечення безпеки дітей. Вона закликала членів Конгресу продовжувати підтримувати місцеву та регіональну владу в Україні.

Дорослі починають війни, а найбільше страждають діти. Ми, дорослі, повинні зробити все можливе, щоб зберегти психічне і фізичне здоров'я кожної дитини

- підсумувала вона.

Члени Конгресу зобов'язалися захищати права дітей в Україні. Співдоповідачі, Гунн-Маріт Хельгесен з Норвегії та Мартіна Дішбург-Нікельс з Люксембургу, підтвердили солідарність Конгресу з Україною та закликали членів Конгресу повною мірою використовувати платформу "Міста для міст", яка має на меті об'єднати українські та інші європейські муніципалітети для побудови міцних партнерських відносин та підтримки післявоєнного відновлення країни.

ЄС запровадить санкції проти осіб причетних до депортації українських дітей - The Guardian21.02.24, 16:17

Популярні

Новини по темі