na-luganschini-vzyali-pid-vartu-kolishnogo-boyovika-lnr

На Луганщині взяли під варту колишнього бойовика ЛНР

 • 11370 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. На Луганщині взяли під варту колишнього бойовика ЛНР, який воював за 100 доларів на місяць. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

Так, у серпні 2014 року уродженець міста Харків добровільно вступив до лав незаконного збройного формування "2-ї артилерійської батареї батальйону "Зоря". Після зарахування у ряди бойовиків чоловік пройшов навчання з бойової підготовки та отримав автоматичну зброю, а саме автомат Калашникова.

У складі збройного підрозділу силового блоку терористичної організації "ЛНР" вказана особа брала участь в обстрілах українських територій та бойових діях на території лінії зіткнення в Луганській області.

Крім того, за наказом псевдокерівників незаконного збройного формування на бойовика покладалися обов’язки розрахування засобів ураження при здійсненні збройного спротиву силам та засобам, що задіяні в АТО.

За проходження "військової служби" у так званому батальйоні "Зоря" громадянин щомісячно отримував грошову винагороду у розмірі 100 доларів США.

"Натепер особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (Терористичний акт) КК України, та за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - сказано у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, на Донеччині до дев’яти років позбавлення волі засуджено трьох учасників незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині взяли під варту колишнього бойовика ЛНР

     • 11370 переглядiв

    Бабине літо в Києві вже побило два рекорди

     • 16328 переглядiв

    Кількість жертв тайфуну "Хагібіс" в Японії зросла до 73 осіб

     • 16102 переглядiв