na-nosi-kruiznoho-lainera-yakyi-prybuv-do-niu-iorka-znaideno-mertvoho-kyta

На носі круїзного лайнера, який прибув до Нью-Йорка, знайдено мертвого кита

 • 18532 переглядiв

Сейвал, що перебуває під загрозою зникнення, знайдений мертвим на носі круїзного лайнера, що прибув до Нью-Йорка. Ймовірно, він був збитий судном.

Зникаючий вид сейвала, який зазвичай мешкає у глибоких водах, був виявлений на носі круїзного судна, коли воно прибуло до Бруклінського круїзного терміналу. Як пише The New York Times, про це повідомила морська влада, передає УНН.

Деталі

В суботу до Нью-Йорка наблизився круїзний лайнер, під час огляду якого виявили мертвого кита, що причепився до носової частини судна.

Морські фахівці визначили тип тварини – це був сейвал, відомий своїм швидким плаванням і тим, що віддає перевагу глибоким водам, далеко від узбережжя.

В компанії MSC Cruises, якій належить судно, повідомили, що компанія вживає ряд заходів, щоб уникнути подібних зіткнень. Зокрема, проводить навчання палубних офіцерів та змінює маршрути у певних районах, щоб оминути китів.

Полярники показали, як стрибають кити в Антарктиді28.04.24, 07:30

Морська влада повідомила, що вони відбуксирували кита, який важив понад 22 тис. кг, до пляжу в Сенді-Хук, штат Нью-Джерсі, де провели розтин тварини. За попередніми результатами, тварина була жива і в цілому здорова, коли її, ймовірно, збив і вбив корабель.

Природоохоронна група повідомила, що за останні кілька років мала справу з більш ніж 100 китами, багато з яких заплуталися в сітках або були збиті суднами. Більшість з цих китів були горбатими і північноатлантичними китами, а травмування сейвала залишається більш рідкісним явищем.

Додамо

Сейвалы зазвичай живуть в субтропічних, помірних і субполярних водах і названі так від норвезького слова, що позначає минтай, "seje", оскільки ссавці часто зустрічаються разом з рибою. Їхні довгі гладкі тіла зазвичай темно-синього або чорного кольору з кремовим низом, часто мають шрами від укусів акул і міног.

У 19-20 століттях на китів велося комерційне полювання заради їхнього м'яса та жиру, що призвело до винищення їхньої популяції, яка зараз визначена як виснажена відповідно до Закону про захист морських ссавців.

Понад 50 китів загинули: тварини викинулися на мілину на шотландському острові17.07.23, 18:34 • [views_378060]

Популярні

Новини по темі