na-odeschini-pobuduyut-sim-smittyepererobnikh-zavodiv-kiper-ta-strilets-pidpisali-memorandum

На Одещині побудують сім сміттєпереробних заводів: Кіпер та Стрілець підписали меморандум

 • 41054 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Сьогодні очільник Одеської ОВА Олег Кіпер та міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець підписали меморандум про будівництво семи сміттєпереробних заводів на Одещині. Про це Кіпер повідомив у своєму tg-каналі, передає УНН.

Цитата

«Щороку в нашому регіоні утворюється близько мільйона побутових відходів, які заважають місцевим жителям та негативно впливають на загальний стан екології. Наразі визначено 7 місць розміщення підприємств: Авангард, Южне, Знам‘янка, Арциз, Подільськ, Саф’яни, Молога. Загальна потужність семи модулів складатиме 1,1 млн тонн на рік.

Ділянки визначені з урахуванням оптимального логістичного підходу в радіусі не більше 70 км», - повідомив Кіпер.

Він додав, що нові модулі для перероблення відходів з часом дозволять Одещині відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.

«До проектування та будівництва будуть залучені іноземні донори. Загальна вартість семи підприємств близько 250 млн євро. На кожному модулі, в залежності від його потужності, буде утворено від 50 до 150 нових робочих місць», - інформує очільник ОВА.

Кіпер додав, що за умови злагодженої роботи та достатнього фінансування, таку інфраструктуру Одещина зможе отримати вже за півтора роки.

Нагадаємо

Раніше Кіпер обіцяв розібратися з небезпечними відходами на Одещині.

Таким чином Кіпер відреагував на звернення місцевих громад Одещини з проханням утилізувати небезпечні відходи поблизу Хаджибейського лиману. Мова йде про бункер зі 147 тоннами отрути, яке майже просто неба зберігається там вже 45 років.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У ЄС представили 12-й пакет санкцій проти рф

     • 54686 переглядiв

    У Бразилії зареєстрували рекордну спеку: 58,5 градуса

     • 116685 переглядiв