na-sesiyu-parlamentu-gruziyi-vinesli-zakonoproyekt-pro-inoagentiv-bilya-budivli-zbirayutsya-mitinguvalniki

На сесію парламенту Грузії винесли законопроєкт про "іноагентів": біля будівлі збираються мітингувальники

 • 694984 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Біля будівлі парламенту Грузії збираються противники законопроєкту про "іноагентів", представленого місцевим рухом "Сила народу". Зокрема, мітингувальники незадоволені рішенням правлячої партії "Грузинська мрія" розпочати обговорення ініціативи у прискореному режимі на пленарному засіданні сьогодні, пише УНН з посиланням на Ехо Кавказа.

Цитата

"Ми продовжуємо висловлювати протест, ми продовжуємо боротьбу, але нам потрібна громадська підтримка. Я дуже прошу всіх, хто мене зараз чує, приходьте до парламенту Грузії. Дайте знати всім, кому можете, бо скоро такої можливості в цій країні не буде – у разі ухвалення цього російського закону. У парламенті повно силовиків, зал засідань переповнений охоронцями. Ще раз прошу, приходьте до парламенту! Без вашої підтримки лише опозиція не зможе зупинити ці процеси", - заявила одна з лідерів партії "Лело" Ганна Нацвлішвілі.

Деталі

Зазначається, що раніше опозиція закликала громадян вийти до будівлі парламенту.

Раніше члени руху "Сила народу", які формально оголосили про вихід із правлячої партії "Грузинська мрія", внесли до парламенту два законопроєкти: "Про прозорість іноземного впливу" та "Про реєстрацію іноземних агентів". Перший законопроєкт члени "Сили народу" називають "грузинським", другий - "американським".

Стверджується, що другий документ є перекладом американського закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA), який внесли до парламенту, щоб показати, наскільки він є репресивним порівняно з "грузинською" ініціативою "Сили народу". Зокрема, документ передбачає для порушників не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Представники грузинської опозиції, НУО та журналісти, країни ЄС та США впевнені, що влада Грузії намагається запозичити російський досвід боротьби з "іноагентами" і створити в країні репресивний механізм. У Брюсселі заявили, що ухвалення таких законів несумісне з виконанням рекомендацій для набуття Грузією статусу кандидата в Євросоюз, з нормами та цінностями ЄС.

"Сила народу" та правляча партія "Грузинська мрія" планують затвердити обидва законопроєкти у першому читанні. Потім вони будуть направлені до Венеціанської комісії. 

Нагадаємо

У Грузії депутати парламенту влаштували бійку під час розгляду законопроєкту "про іноагентів".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Цього тижня Польща поставить Україні 10 танків "Леопард"

     • 922978 переглядiв