na-ternopilshchyni-politsiia-zatrymala-zlovmysnykiv-yaki-pidpaliuvaly-zaliznychne-obladnannia-za-hroshi

На Тернопільщині поліція затримала зловмисників, які підпалювали залізничне обладнання за гроші

 • 29220 переглядiв

Двох зловмисників віком 20 та 17 років затримали за підпал залізничного обладнання у Тернопільській області за грошову винагороду, виплачену через криптогаманці, до якого, ймовірно, причетні російські спецслужби.

Тернопільська поліція затримала двох зловмисників, які підпалювали залізничне обладнання за гроші. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Тернопільській області, передає УНН.

Деталі

Поліція Тернополя виявила та затримала двох злочинців, які за грошову винагороду підпалювали спецобладнання "Укрзалізниці", регулююче рух потягів та світлофори на коліях. Оплата за ці злочини надходила до них через криптогаманці, ймовірно, з використанням російських спецслужб.

За інформацією, злочинці віком 20 та 17 років підпалили релейну шафу біля залізничного переїзду в селі Шляхтинці з метою зупинити рух потягів.

Старший зловмисник отримав "замовлення" на знищення залізничного обладнання через месенджер від невідомої особи. Він залучив неповнолітнього товариша до виконання цього плану. Після підпалу, вони зняли результати своєї діяльності на мобільний телефон та відправили замовнику. За це їм було виплачено 9 тисяч гривень через криптогаманці.

Під час обшуків у їхніх помешканнях були знайдені речові докази, включаючи одяг та взуття, що вони використовували під час злочинів, викрутки та мобільні телефони з переписками з "замовником".

Додамо

Обом підозрюваним було оголошено підозру за різними статтями Кримінального кодексу України, а також розглядається питання про винесення підозри 20-річному зловмиснику за залучення неповнолітнього до протиправної діяльності. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а його неповнолітньому спільнику – особисте зобов'язання.

На Тернопільщині через нічну атаку "шахедами" сталася пожежа на об'єкті інфраструктури12.03.24, 10:06

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 56844 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 81762 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 78871 переглядiв

Новини по темі

російська ракета прямує в бік Полтавської області

 • 26152 переглядiв