na-ternopilshchyni-zatrymaly-deputata-oblrady-yakyi-vymahav-khabari-za-vydilennia-dopomohy-poranenym-biitsiam

На Тернопільщині затримали депутата облради, який вимагав хабарі за виділення допомоги пораненим бійцям

 • 18406 переглядiв

У Тернопільській області затримали депутата обласної ради, який вимагав "відкати" від військовослужбовця в обмін на виділення матеріальної допомоги на лікування пораненого солдата.

На Тернопільщині затримали депутата облради, який вимагав "відкати" за виділення матеріальної допомоги для поранених бійців Сил оборони. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу СБУ та НАБУ.

Деталі 

Зазначається, що посадовець обіймає посаду голови постійної комісії з питань бюджету. 

За даними слідства, посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинну діяльність депутата та затримали його "на гарячому" під час отримання ним нової суми хабаря.

Видавали себе за військових: у Києві викрили шахраїв, які привласнили допомогу для ЗСУ на майже 2 мільйони гривень19.03.24, 13:31

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми

- резюмували в СБУ. 

Нагадаємо

Нацполіція викрила співробітника Тернопільського військкомату, який взяв хабар від ухилянта будматеріалами.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі