na-zhitomirschini-zavershenno-viprobuvannya-modernizovanoyi-mashini-bmp-1umd

На Житомирщині завершено випробування модернізованої машини БМП-1УМД

 • 20422 переглядiв

ЖИТОМИР-КИЇВ. 27 листопада. УНН. Житомирський бронетанковий завод завершив повний цикл заводських випробувань "БМП-1УМД", повідомляє прес-служба ДП "Укроборонпром", передає УНН

Бойова машина пройшла глибоку модернізацію - тепер вона оснащена сучасним бойовим модулем, цифровою системою управління вогнем, німецьким двигуном Deutz тощо.

Завдяки бойовому модулю "Стілет", який оснащений 30-мм автоматичною гарматою, 30-мм автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також високоточним протитанковим комплексом "Бар‘єр", БМП-1УМД отримала потужну вогневу міцність. Такий арсенал озброєння забезпечує знищення не тільки живої сили та легкоброньованої техніки, але і танків противника на відстані до 5 км. А за точність вогню відповідає прицільний комплекс "Трек-М" у поєднанні зі стабілізатором озброєння СВУ-500-3Ц.

Окрім встановлення додаткових елементів захисту, було проведено цілий комплекс робіт по маскуванню БМП-1УМД у інфрачервоному діапазоні. Завдяки цьому БМП-1УМД значно малопомітніша через тепловізор.

Також БМП-1УМД отримала новий цифровий захищений зв‘язок, сучасні засоби навігації, а також інші зміни, які дозволили поліпшити ергономічні та функціональні характеристики машини.

Окрім того, на машині було замінено двигун - на БМП встановили двигун німецької фірми Deutz - це 4-тактний, 6-циліндровий двигун з тубонадувом та електронним блоком управління має потужність у 330 к.с., з можливістю програмного підвищення потужності до 390 к.с.

Зараз фахівці "Житомирського бронетанкового заводу" очікують відповідного рішення з боку силових відомств України для проведення всебічних випробувань безпосередньо українськими військовими, що є необхідною умовою для прийняття БМП-1УМД на озброєння та, при включенні бойової машини до Державного оборонного замовлення, розгортання серійного виробництва.

Як повідомляв УНН, на Київщині відбулись успішні випробування українських боєприпасів.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Україна про повернення РФ в РЄ: Росія не виконала жодної резолюції

     • 12937 переглядiв

    Економіст порадив українцям готуватися до подорожчання продуктів

     • 27998 переглядiв

    Поліція встановлює особу, яка "замінувала" готель на Хрещатику

     • 8698 переглядiв

    Сущенку дозволили телефонну розмову з сином - Фейгін

     • 17774 переглядiв

    В Ірландії продано лотерейний квиток з виграшем в 5,8 млн євро

     • 11952 переглядiв

    Ціни на пальне продовжують "повзти" вгору – моніторинг

     • 13384 переглядiв

    На Волині шахтарі відмовилися підніматися із забою

     • 9066 переглядiв

    Європа може обрати Москву, а не Київ - польський чиновник

     • 16074 переглядiв