naftohaz-spilno-z-yaponiieiu-modernizuvatyme-tets-ta-rozvyvatyme-zeleni-proiekty

Нафтогаз спільно з Японією модернізуватиме ТЕЦ та розвиватиме зелені проєкти

 • 30109 переглядiв

Група Нафтогаз підписала меморандуми з двома японськими компаніями щодо модернізації своїх теплових електростанцій та розробки спільного вітроенергетичного проекту.

Група Нафтогаз уклала меморандуми з двома японськими компаніями для модернізації ТЕЦ та розвитку спільного проєкту у сфері вітрової енергії. Підписання відбулось з нагоди Конференції з економічного розвитку та відбудови у Токіо, повідомили в Нафтогазі, передає УНН.

Деталі

Японська корпорація Sumitomo Corporation (SC) допоможе провести техніко-економічне обґрунтування модернізації систем теплопостачання в Україні за підтримки уряду Японії.

SC також сприятиме залученню фінансування від японських державних фінансових установ.

ТЕЦ в Україні та особливо ті, що були передані Нафтогазу, будувались давно й мають вкрай застарілу матеріальну базу. Ми дуже зацікавлені у їх модернізації із використанням передових японських технологій. Це важлива співпраця, яка, як ми сподіваємось, призведе до реальних інфраструктурних проєктів

зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Встановлення вітрових турбін потужністю 1 МВт передбачено другим меморандумом, який Група Нафтогаз підписала з японською компанією Komaihaltec.

Турбіни мають бути встановлені на одному з об’єктів Групи.

Цей проєкт – частина нашого руху у досягненні повної вуглецевої нейтральності. Він дозволить замістити енергію з традиційних джерел, яку споживає обʼєкт, чистою вітровою енергією. Ми сподіваємось, що проєкт виправдає покладені на нього очікування, й ми зможемо поширити досвід також на інші об'єкти Групи

повідомив Олексій Чернишов.

Доповнення

Sumitomo – це велика японська промислова і торгова група компаній, яка має диверсифіковані бізнес-інтереси в різних галузях по всьому світу. Має понад 400-річну історію. Загальні активи групи оцінюються приблизно у 90 мільярдів доларів США.

Komaihaltec – це японська компанія, яка спеціалізується на виробництві вітрових турбін та іншого обладнання для відновлюваної енергетики.

Сервіси Нафтогазу відновили роботу після масштабної кібератаки28.01.24, 18:07

Популярні

Новини по темі

Нідерланди почали передавати Україні дрони

 • 35062 переглядiв

Bloomberg: західні спецслужби припинили діяльність хакерів LockBit

 • 31684 переглядiв

Україна вимагає посилення санкцій після смерті Навального

 • 114351 переглядiв

Швеція готує Україні рекордний пакет зброї

 • 104799 переглядiв

Компанія зі США LISCR припинила перевозити російську нафту

 • 33184 переглядiв