namagavsya-vlashtuvatisya-do-polku-azov-u-kiyevi-zatrimali-rosiyskogo-agenta

Намагався влаштуватися до полку "Азов": у Києві затримали російського агента

 • 118077 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. У Києві Служба безпеки України затримала російського агента, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку "Азов". Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає УНН.

Цитата

"Служба безпеки запобігла агентурному проникненню ворога до Сил оборони України: у Києві затримано російського агента, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку "Азов", - ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, затриманим виявися житель Донеччини, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації "днр".

"Там він входив до складу підконтрольних рф так званих "1-го та 2-го армійських корпусів". Зокрема проходив службу в загоні спеціального призначення "республіканської гвардії днр". До 2018 року він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. Проте згодом бойовик залишив своїх ватажків і виїхав до рф. Там він був завербований російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності", – повідомили в СБУ.

Щоб виконати завдання, зловмисник приїхав в Україну до початку повномасштабного вторгнення рф.

"У разі проникнення до лав ЗСУ він міг передавати своїм російським "кураторам" дані про місця дислокації та переміщення наших військ, а також кількість їх особового складу і техніки. Втім співробітники Служби безпеки своєчасно викрили і затримали агента на спробі проходження відбору до "Азову", – ідеться у повідомленні.

Агенту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Доповнення

Служба безпеки України затримала у Запоріжжі агентку фсб з позивним "007", яка в образі "волонтерки" збирала для ворога дані щодо дислокації підрозділів ЗСУ.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Мавпяча віспа: епідеміолог розповіла про ризики для українців

     • 535161 переглядiв

    Під Уманню спрацювала ППО: є пошкодження

     • 267951 переглядiв

    На Харківщині деокуповано 421 населений пункт – ОП

     • 65497 переглядiв

    Над Дніпропетровщиною збили три ракети та безпілотник росіян

     • 143064 переглядiв

    Зеленський затвердив угоду з ЄС про транспортний безвіз

     • 162477 переглядiв