naprikintsi-sichnya-v-ukrayinu-priyide-ugorskiy-ministr-u-mzs-poyasnili-prichinu

Наприкінці січня в Україну приїде угорський міністр: у МЗС пояснили причину

 • 13531 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наприкінці січня очікує на приїзд угорського міністра Петера Сіярто в Україну, щоб вирішити непорозуміння між країнами і "помиритися". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Угорщина для нас важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім мають миритися, бо залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що наприкінці січня мій колега Петер Сіярто відвідає Київ для обговорення ситуації у двосторонніх відносинах і шляхів вирішення проблем на основі принципу взаємної поваги", - сказав Кулеба у коментарі для ЗМІ.

Нагадаємо, раніше Угорщина звернулася до ОБСЄ щодо ситуації на Закарпатті з проханням направити моніторингову місію у регіон.

Після чого СБУ провела обшуки у благодійному фонді на Закарпатті через можливе втручання у політичну ситуацію в Україні.

Після обшуків СБУ міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що в Україні "тривають незрозумілі політичні гойдалки з приводу угорських партій і угорської меншини". У Закарпатській області за фактом погроз українцям угорського походження було розпочато кримінальне провадження.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав твердження про "залякування" угорців на Закарпатті спекуляцією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Карпати засипало снігом: подекуди під метр

     • 21441 переглядiв

    У Кенії знайшли 16 нових штамів коронавірусу

     • 14151 переглядiв