nas-zapevnyayut-scho-tortur-tam-ne-vedut-mati-zastupnika-komandira-azovu-pro-kraynyu-rozmovu-iz-sinom

"Нас запевняють, що тортур там не ведуть": мати заступника командира "Азову" про крайню розмову із сином

 • 213535 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Мати заступника командира полку "Азов" Святослава "Калини" Паламара Лідія розповіла в ефірі "Радіо Свобода", коли востаннє спілкувалася із сином та що відомо про умови, в яких перебувають полонені, пише УНН.

Цитата

"Востаннє я його чула 20 числа, коли вже закінчилася, будемо казати евакуація мирних, поранених. І вже 20-го зранку був підписаний наказ скласти зброю і вийти командирам. Тоді він зателефонував і сказав: "Деякий час, мамо, ми не будемо мати зв'язку. Не переживай. Все буде добре", - каже жінка.

Деталі

Про умови, в яких зараз перебуває син, Лідія не знає.

"Зв'язку немає, конкретного ми нічого не знаємо - чи є там Червоних хрест, чи є ООН. (...) Нас запевняють, що тортур там не ведуть, що діти під наглядом, і що все з ними добре", - зазначає вона.

"Ми надіємося, все-таки, що у них є людяність. Вони публічні люди. Думаю, що ту обіцянку, яку давала наша влада, буде дотримано. Що наші діти будуть обміняні і будуть живі", - поділилася Лідія.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський напередодні заявив, що у російському полоні перебувають понад 2500 українських військових з "Азовсталі". Він сподівається, що російській стороні невигідно неналежне ставлення до них, оскільки вони – "публічні полонені", за станом яких стежить світова спільнота.

Українські Національні Новини

Суспільство