nato-rozroblyaye-plan-u-razi-uchasti-alyansu-odnochasno-u-kilkokh-konfliktakh-bloomberg

НАТО розробляє план у разі участі Альянсу одночасно у кількох конфліктах – Bloomberg

 • 588560 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Північноатлантичний Альянс розробляє план на випадок участі країн блоку одночасно у кількох конфліктах. Як пише Bloomberg, згідно з планом, країни-союзники по НАТО мають захищати одна одну за статтею 5 угоди про Колективну оборону, передає УНН.

Деталі

Як пише агентство, 14−15 лютого на зустрічі у Брюсселі міністри оборони країн НАТО підпишуть секретну інструкцію.
Вона міститиме план дій у разі одночасної участі країн НАТО у високоінтенсивному конфлікті, а також у зіткненнях за межами зони відповідальності Альянсу.

За словами високопосадовця НАТО, союзникам буде запропоновано направити інвестиції на колективну оборону, зокрема, на більш важкі сили, а також більш спрямувати на протиповітряну та протиракетну оборону.

Також наголошується на необхідності більших інвестицій у цифрову модернізацію, що наголошує на необхідності комплексного використання даних, зібраних від сил.

Після прийняття вказівок військове командування НАТО протягом наступних місяців докладно визначить вимоги до кожного союзника.

Нагадаємо

10 лютого росія запустила ракету поблизу Криму, яка пролетіла над повітряним простором Молдови, та перетнула повітряний простір Румунії та Республіки Молдова.

Зазначимо, що Румунія є членом НАТО. В Альянсі відмовилися коментувати цей інцидент.

Українські Національні Новини

Політика