nazemni-viyska-izrayilyu-dosyagli-imovirnogo-komandnogo-tsentru-yakiy-znakhoditsya-pid-likarneyu-al-shifa

Наземні війська Ізраїлю досягли імовірного командного центру, який знаходиться під лікарнею Аль-Шифа

 • 184259 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У понеділок сили ЦАХАЛ підійшли до воріт Аль-Шифа, головної лікарні міста Газа, під якою, як вважає ізраїльська сторона, розміщені командні пункти ХАМАС. Це твердження заперечується представниками палестинського терористичного угрупування, разом з тим керівництво лікарні Аль-Шифа описує ситуацію, що склалася, як катастрофічну, бо в лікарні не вистачає найнеобхіднішого. Про це повідомляє УНН із посиланням на BBC та Reuters.

Деталі

Наземні війська Ізраїлю досягли імовірного командного центру ХАМАС на півночі Гази – лікарні Аль-Шифа, навколо якої, як підтверджує ЦАХАЛ, зараз посилюються бої. В самій лікарні перебуває близько 15 000 людей.

Керівництво лікарні Аль-Шифа описує ситуацію в найбільшій клініці Сектора Газа як «катастрофічну», стверджуючи, що немає води, майже немає електрики; їжі вистачає, за словами директора лікарні, далеко не на всіх.

Представник підконтрольного ХАМАС міністерства охорони здоров'я Гази Ашраф Аль-Кідра, який перебував у лікарні "Аль-Шифа", повідомив, що біля воріт лікарні зараз стоїть ізраїльський танк.

Цитата

"Біля воріт поліклініки стоїть танк, так виглядає ситуація сьогодні вранці", - сказав Аль-Кідра телефоном агентству Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутність "конфліктів" на Близькому Сході та в Україні "зовсім різна" – Боррель

Доповнення

Згідно з інформацією BBC, Ізраїль наказав цивільному населенню покинути лікарню, а медикам - евакуювати пацієнтів, зокрема ізраїльська сторона підтвердила, що готова евакуювати немовлят із неонатального відділення.

Також військові ЦАХАЛ залишили біля входу в лікарню 300 літрів палива для живлення аварійних генераторів, але в лікарні відмовилися від пропозиції, - за даними ізраїльської армії, начебто, бойовики ХАМАС не дозволили персоналу лікарні забрати це пальне.

Ашраф аль-Кідра заперечує, що пропозиції про паливо були відхилені, і каже, що 300 літрів дозволять лікарні працювати лише півгодини.

За його словами, лікарні "Аль-Шифа" потрібно 8-10 тисяч літрів палива на день, їх має доставляти Червоний Хрест або інше агентство з надання допомоги.

Раніше Міністерство охорони здоров'я Гази повідомляло, що до минулої доби померли троє з 45 немовлят в інкубаторах лікарні.

Нагадаємо

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдала близько 4300 ударів по об’єктах ХАМАС у секторі Гази.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Попри війну: McDonald’s відкрив новий ресторан в Україні

     • 120661 переглядiв

    У Нідерландах і Бельгії проходять масштабні військові навчання

     • 77083 переглядiв