nbu-vvazhayut-zdobutkom-2019-roku-tekhnichni-domovlenosti-pro-novu-programu-mvf

НБУ вважає здобутком 2019 року технічні домовленості про нову програму МВФ

 • 10791 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Національний банк України вказав досягнуті на технічному рівні домовленості щодо розширеної трирічної програми фінансування Міжнародного валютного фонду у переліку пунктів, де вдалося досягти прогресу у втіленні Стратегії центробанку у 2019 році. Про це у четвер повідомили у пресслужбі НБУ, передає УНН.

"У 2020 рік Україна ввійшла із гарною новиною від Міжнародного валютного фонду: на технічному рівні вже досягнуто домовленості щодо розширеної трирічної програми фінансування", - вказали у НБУ.

У Нацбанку відзначили, що майбутня програма буде спрямована на підтримку реформ в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ: домовленість про нову програму співпраці з Україною є попередньою

"Це – чіткий сингал інвесторам та нашим партнерам щодо реального проведення необхідних для України структурних реформ", - наголосили у регуляторі.

Нагадаємо, 8 грудня під час розмови Президент України Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва відзначили, що Україна і МВФ досягли домовленості (Staff Level Agreement) про нову програму співпраці.

Як повідомляв УНН, за словами голови НБУ Якова Смолія, нова програма МВФ для України буде трирічна, а її обсяг становитиме 5,5 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Економіка