ne-dozvolimo-sebe-zalyakati-yes-vidpoviv-na-pogrozi-lukashenka-perekriti-tranzit-gazu

Не дозволимо себе залякати: ЄС відповів на погрози Лукашенка перекрити транзит газу

 • 16241 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Європейський Союз відповів на погрози білоруського правителя Олександра Лукашенка про припинення транзиту газу до Європи. Як заявив сьогодні на пресконференції в Брюсселі єврокомісар з енергетики Паоло Джентілоні, ЄС не дозволить себе залякати подібними погрозами, пише УНН.

Цитата:

"У питаннях поставок газу ми повинні максимально використовувати наші відносини з країнами-постачальниками - державами Африки, Норвегією, Росією, і ми не дозволимо Лукашенку залякати нас своїми погрозами", - заявив Джентілоні, якого цитує POLITICO Europe.

Деталі

Єврокомісар підтвердив, що питання безпеки поставок газу в країни ЄС будуть включені в оборонну концепцію Євросоюзу під назвою "Cтратегічний компас ЄС", яка буде затверджена в майбутньому році.

Що було раніше

Сьогодні Лукашенко пригрозив перекрити транзит магістральним газопроводом "Ямал - Європа" у разі, якщо ЄС вирішити закрити кордони на тлі міграційної кризи.

Контекст

Вчора стало відомо, що посли країн Євросоюзу затвердили критерії п'ятого пакету санкцій проти Білорусі.

Остаточний варіант пакету санкцій буде затверджений 15 листопада.

Раніше Reuters повідомляв, що нові санкції торкнуться 30 фізичних і юридичних осіб, включаючи міністра закордонних справ країни Володимира Макея і білоруську авіакомпанію "Бєлавіа".

Зокрема, новий пакет санкцій спрямований проти білоруських чиновників, які, як вказують в ЄС, "організували прибуття мігрантів в помсту за санкції щодо Мінська через порушення прав людини".

За словами дипломатів, країни ЄС також розглядають можливість розширення економічних санкцій щодо Білорусі, введених в липні, щодо місцевого перестрахувального сектора і його основної державної компанії BelarusRe.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Мерія Одеси витратить на новорічні подарунки 6 мільйонів

     • 12467 переглядiв

    ДТП на переході у Харкові: водія перевіряють на наркотики

     • 15370 переглядiв

    У Харкові нова страшна ДТП: водій збив двох дітей

     • 45848 переглядiв

    Саакашвілі збирається припинити голодування і назвав умови

     • 26298 переглядiв

    Афганістан перебуває на межі "економічного колапсу"

     • 28489 переглядiв