ne-tilki-zbroya-reznikov-rozpoviv-pro-scho-govoriv-zi-stoltenbergom

"Не тільки зброя": Резніков розповів, про що говорив зі Столтенбергом

 • 471212 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, під час якої були обговорені рішення щодо подальших кроків імплементації стандартів Альянсу. Про це міністр оборони повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Деталі

За словами Олексія Резнікова, одним з таких кроків буде впровадження системи LOGFAS — однієї з інформаційних систем логістики НАТО та країн-членів НАТО.

Цитата

“Якщо коротко, це про мінімізацію часу планування і максимізацію швидкості обміну логістичними планами, звітами, як в силах оборони України, так і з нашими партнерами. Це — про прозорість, підзвітність та повну відкритість з нашого боку. Я розказав, як працює LOGFAS в Україні. Колега привітав ці важливі кроки. Довіра, прозорість, єдність і впевненість в Перемозі України. Це те, на чому будуються наші відносини з усіма партнерами і друзями України”, - зазначив міністр.

Також під час зустрічі обговорювався розвиток системи закупок Міноборони у відповідності до принципів транспарентності та ефективності.

“Не тільки зброя. Домовились про системну взаємодію щодо навчання персоналу МОУ на базі NSPA та розвитку агенцій по закупівлям, які вже створені в Міноборони. Фактично, мова йде про синхронізацію всіх процедур закупівлі, які будуть використовуватись МОУ зі стандартними процедурами прийнятими в НАТО.

Плануємо, що вже за декілька тижнів почнеться навчання першої групи фахівців агенцій по закупкам МОУ”, - повідомив Олексій Резніков.

За його словами, конкретні домовленості були закріплені під час робочої зустрічі з представниками керівництва NSPA.

“Ми домовилися не тілько про навчання, а й про модернізацію нашої системи закупок за стандартами NSPA та забезпечення подальшого життєвого циклу озброєнь. Також обговорили розгортання такої програми в межах комплексного пакету допомоги НАТО. Довіра партнерів важлива для України. Саме вона дозволяє нам отримувати всю ту допомогу, яку надають наші партнери”, - резюмував він.

Раніше

Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з міністром оборони Бельгії Людівін Дедондер перспективи подальшої співпраці, зокрема - у частині морського розмінування.

Резніков обговорив з міністром оборони Бельгії перспективи подальшої співпраці

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Візит Байдена до Польщі: посол США розповів деталі

     • 777808 переглядiв