ne-v-berezni-a-v-lyutomu-stepanov-poyasniv-koli-vaktsini-vid-covid-19-nadiydut-v-ukrayinu

Не в березні, а в лютому: Степанов пояснив, коли вакцини від COVID-19 надійдуть в Україну

 • 14880 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Перша партія вакцин від COVID-19 надійде до України в лютому. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі каналу “Україна 24”, передає УНН.

"Я неодноразово говорив й наполягав, що ми бачимо згідно з домовленостями, які в нас є, що в нас перша партія вакцин надійде в лютому цього року. Звідки інформація, що це буде в березні, я це прокоментувати не можу… Ми розраховуємо, що вона прийде в лютому, а в березні, квітні кількість вакцин збільшуватиметься", - розповів Степанов.

Окрім того, Степанов нагадав про національний план вакцинації, який був затверджений минулого року.

"У нас весь процес, всі п'ять етапів вакцинації триватимуть протягом року – до кінця 2021 року, можливо навіть зачепимо 2022-й, щоб вакцинувати всіх охочих. Головне, щоб люди вакцинувалися", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Степанов заявив, що Україна підняла поріг ефективності вакцини Sinovac до мінімум 70%, якщо ж ефективність буде меншою, то компанія-виробник поверне кошти у повному обсязі.

Як повідомляв УНН раніше, МОЗ України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому 2021 року і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено 9 пріоритетних груп. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян.

Додамо, за даними ОП, Україна отримає 1,8 мільйона доз вакцини проти COVID-19 за підписаним МОЗ контрактом з китайською компанією Sinovac Biotech - за ціною 504 грн за дозу. Очікується її постачання в максимально короткі терміни - перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз має бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Згодом було уточнення, що йдеться про 1,9 млн доз вакцини. Початок поставок очікується у лютому.

При цьому Україна очікує на перші поставки вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 за програмою COVAX у березні 2021 року.

Українські Національні Новини

Політика