neytralnosti-buti-ne-mozhe-shmigal-prokomentuvav-dopusk-rosiyan-ta-bilorusiv-do-olimpiadi

“Нейтральності бути не може”: Шмигаль прокоментував допуск росіян та білорусів до Олімпіади

 • 1068036 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував питання допуску російських та білоруських спортсменів на Олімпіаду у Парижі, заявивши, що не може бути жодної нейтральності, поки триває війна росії проти України. На засіданні Уряду він закликав світову спортивну спільноту проявити солідарність і завадити пропаганді війни, інструментом якої є спортсмени росії та білорусі, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ще одне питання, яке так само викликає обурення - це ситуація навколо можливості допуску російських та білоруських спортсменів під нейтральним прапором до Олімпіади в Парижі. Такими є рекомендації Міжнародного олімпійського комітету. Україна з ними категорично не згодна", – заявив Шмигаль.

Деталі

Він наголосив, що Президент України, Верховна Рада, Уряд та Національний олімпійський комітет України мають консолідовану чітку позицію та додав, що не може бути жодної нейтральності у цьому питанні, поки триває агресивна війна росії проти України.

"Жодної нейтральності не може бути, поки триває війна. Поки вбивають українських спортсменів, нищиться спортивна інфраструктура, а частина її перебуває в окупації. За час війни загинуло понад 200 українських спортсменів і тренерів, понад 120 спортивних об'єктів були зруйновані ворожими ракетами й артилерією, понад 300 спортивних шкіл припинили існування, 150 тисяч спортсменів не мають умов для тренування", – наголосив голова Уряду.

Він додав, що Польща, Естонія, Литва та Латвія вже засудили наміри МОК реабілітувати російський і білоруський спорт.
“Закликаємо світову спортивну спільноту проявити солідарність і завадити пропаганді війни, інструментом якої є спортсмени росії та білорусі", - наголосив Шмигаль.

Контекст

З початку російського вторгнення в Україну росіянам та білорусам заборонили брати участь у більшості світових спортивних заходів.

Міжнародний олімпійський комітет заявив минулого місяця, що вивчає шлях, який дозволяє спортсменам з білорусі та росії брати участь в Олімпійських іграх у Парижі.

У відповідь Україна наголосила, що розгляне питання про бойкот Ігор.

Сполучені Штати, у свою чергу, зазначили, що російські та білоруські спортсмени мають змагатися у Парижі під нейтральним прапором, але багато країн, особливо у Східній Європі, виступили проти цієї ідеї.

Міністр спорту Польщі Каміль Бортничук заявив минулого тижня, що до 40 країн можуть відмовитись від участі у паризьких змаганнях, якщо росія та її союзник білорусь будуть допущені до Ігор.

Естонія підтримала Україну, наголосивши, що бойкотуватиме, тоді як Чеський олімпійський комітет заявив у понеділок, що виступає проти участі росії, але бойкотувати не буде.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Іран вперше показав таємну підземну авіабазу

     • 1173496 переглядiв