nimechchina-mozhe-vtratiti-do-240-mlrd-dolariv-u-razi-vidmovi-vid-rosiyskogo-gazu-bloomberg

Німеччина може втратити до 240 млрд доларів у разі відмови від російського газу - Bloomberg

 • 135329 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Німеччину попередили, що в разі негайного припинення поставок російських енергоносіїв через війну в Україні в найближчі два роки її виробництво може постраждати на 220 мільярдів євро, або 240 мільярдів доларів. Про це в середу повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прогноз урядових економістів ФРН, пише УНН.

Деталі

Так, консультанти заявили в середу в спільному прогнозі, що повне припинення імпорту природного газу з росії призведе до "різкої рецесії".

"Рішення стати незалежним від російських поставок сировини, швидше за все, залишиться в силі, навіть коли військово-політична ситуація знову заспокоїться. Це означає, що частина енергопостачання та енергоємна промисловість повинні перебудуватися", — йдеться в повідомленні.

Хоча оцінка в 220 мільярдів євро еквівалентна 6,5% річного обсягу виробництва, вона не йде ні в яке порівняння з майже 890 мільярдами євро запозичень, які Німеччина здійснила в 2020 і 2021 роках, щоб захистити економіку від наслідків пандемії, відзначає агентство.

Берлінський DIW, один з інститутів, що брали участь в оцінці, заявив у п'ятницю, що Німеччина може вижити без російського газу, на частку якого в даний час припадає дві п'ятих її поставок газу. Група заявила, що поєднання великих запасів газу в сховищах, зміцнення інших джерел енергії і реалізація програм зі зниження попиту може компенсувати потреби поставок з росії вже цієї зими.

Бізнес-спільнота в цілому не поділяє цю точку зору: лідери галузі, в тому числі головний виконавчий директор Deutsche Bank AG Крістіан Шьюінг, попереджають про важкі економічні наслідки припинення поставок з росії.

Додамо

У той час як деякі країни в Європі закликають до негайного бойкоту всієї російської нафти і природного газу, ЄС планує скоротити імпорт російського газу на дві третини до кінця року і ліквідувати його до 2030 року.

Очікується, що до кінця року відкриється новий балтійський газопровід, по якому буде надходити газ з Норвегії. Він також знизить залежність від російської нафти за допомогою контрактів з Саудівською Аравією, США і Норвегією і можливого імпорту нафти з Казахстану.

Німеччина, найбільша економіка ЄС, яка до недавнього часу залежала від російського газу для задоволення своїх потреб на 55%.

Раніше

Як писав УНН, канцлер ФРН Олаф Шольц сказав, що, на його думку, Німеччина зможе припинити імпорт російської нафти цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу