nimechchina-planuye-podvoyiti-viyskovu-dopomogu-ukrayini-nastupnogo-roku-bild

Німеччина планує подвоїти військову допомогу Україні наступного року - BILD

 • 111398 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Німеччина подвоює військову допомогу Україні наступного року. Замість чотирьох мільярдів євро ФРН передасть допомоги Києву на вісім мільярдів євро. Про це повідомляє BILD із посиланням на джерела в міністерстві оборони Німеччини, інформує УНН.

Деталі

За інформацією BILD, цього тижня було досягнуто згоди щодо подвоєння військової допомоги Україні. Наступного тижня бюджетний комітет офіційно схвалить збільшення допомоги на чотири мільярди євро.

Зазначається, що спочатку міністр фінансів Крістіан Лінднер передбачив у федеральному бюджеті на 2024 рік лише чотири мільярди євро на військову допомогу. Однак майже всі ці кошти вже спрямували на обіцяні проєкти. На нову допомогу міністерству оборони залишилося всього 120 млн. євро.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав виділили додаткових 5 млрд. євро під час поточних переговорів щодо бюджету.

Зрештою у наступному році буде додано 4 мільярди. Крім того, міністерству оборони буде дозволено витратити два мільярди євро як так звані асигнування на зобов'язання за довгостроковими контрактами на постачання озброєнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна може тривати дуже довго": канцлер Німеччини не бачить ознак, що рф припинить агресію проти України

Українські Національні Новини

#Быстроновости

    Популярні

    Новини по темі

    З Гази вночі евакуювали ще 11 українців - посол

     • 128520 переглядiв

    Херсон під ворожим вогнем: у місті пролунали вибухи

     • 114587 переглядiв