nimechchina-zbirayetsya-obgovoriti-z-rf-situatsiyu-v-siriyi-f-v-shtaynmayer

Німеччина збирається обговорити з РФ ситуацію в Сирії - Ф.-В.Штайнмаєр

 • 7741 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Берлін на зустрічі в Мінську збирається обговорити з російською стороною Сирію і можливість гуманітарного перемир'я в Алеппо. Про це заявив голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Наразі ми намагаємося скористатися сьогоднішніми переговорами з російською стороною в Мінську, щоб, принаймні, забезпечити в найближчі дні гуманітарну підтримку (населенню в Сирії - ред.)", - сказав Ф.-В.Штайнмаєр.

Очікується, що у вівторок в Мінську відбудеться зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, РФ ), сторони в першу чергу планують обговорювати врегулювання на Донбасі.

За останні дні відразу кілька західних політиків, в тому числі глави МЗС Британії і Франції і держсекретар США висловилися за припинення "штурму" Алеппо сирійськими урядовими військами з гуманітарних міркувань. На Заході на адресу Росії і Сирії також звучать звинувачення у військових злочинах.

Російські офіційні представники неодноразово у відповідь відзначали, що мирні жителі Алеппо страждають, перш за все, від обстрілів терористів, які не дають населенню покинути контрольовані ними східні райони міста.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Офісне приміщення горіло на Київщині

     • 7510 переглядiв

    На дорогах Рівненщини через ожеледицю трапилося вісім аварій

     • 6937 переглядiв

    В.Гройсман заявив, що має зброю

     • 9040 переглядiв