nimechchina-zmozhe-perezhiti-tsyu-zimu-bez-rosiyskogo-gazu-ministr-ekonomiki-frn

Німеччина зможе пережити цю зиму без російського газу – міністр економіки ФРН

 • 105994 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Взимку Німеччина зможе впоратися без російського газу в разі введення ембарго, вважає міністр економіки ФРН Роберт Хабек. Про це інформує УНН, посилаючись на WirtschaftsWoche.

Цитата

“Якщо ми матимемо повне сховище до кінця року, якщо два з чотирьох орендованих нами плавучих танкерів СПГ будуть підключені до мережі, і якщо ми значно заощадимо на енергії, ми зможемо певною мірою пережити зиму, якщо постачання російського газу припиниться”, - сказав Хабек.

Деталі

Раніше міністр економіки обіцяв позбутися залежності від газу з росії не раніше 2024 року. За його словами, щоб все відбувалося швидше, кожен причетний повинен зробити свій внесок.

Він додав, що якщо промисловість і приватні особи заощаджують десять відсотків споживання, то “це вирішальні відсотки, щоб не потрапити в надзвичайну ситуацію”, тому більша ефективність є “ключовим важелем” проти президента рф володимира путіна.

Як повідомив Хабек, два з чотирьох замовлених для Німеччини суден зі зрідженим природним газом (СПГ) уже замінюють майже чверть імпортованого російського природного газу. Попри прогрес, Хабек попередив про економічні ризики зупинки газу.

“Навіть за згаданих умов ціни на газ тоді, безумовно, будуть дуже високими, і резервуари для зберігання будуть порожніми наприкінці зими”, - підсумував він.

Раніше

Німецькі офіційні особи готуються до будь-якої раптової зупинки постачання російського газу за допомогою антикризового плану.

Українські Національні Новини

Економіка