novi-doslidzhennya-pokazali-scho-tanini-u-vini-dopomagayut-organizmu-borotisya-z-covid-19

Нові дослідження показали, що таніни у вині допомагають організму боротися з COVID-19

 • 26702 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Дослідження, проведені на Тайвані, показують, що дубильні речовини у вині допомагають боротися з COVID-19, ефективно пригнічуючи активність двох ключових ферментів вірусу. Про це пише TheDrinksBusiness.com, повідомляє УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольні смаки молоді кардинально змінилися: що п'ють міленіали

Деталі

Президент Китайського медичного університету Миєн-Чи Хунг провів наукове дослідження щодо лікування коронавірусу. Команда дослідників виявила, що дубильні речовини у вині можуть ефективно пригнічувати активність двох ключових ферментів вірусу.

"Початковий план дослідження полягав у тому, щоб виявити природні сполуки, які можуть впливати на коронавіруси, а потім використовувати протеазу (ферменти - ред.) нового коронавірусу SARS-CoV-2 для їх виявлення. У результаті було виявлено, що дубильні кислота володіє найсильнішою гальмуючою вірус здатністю", - розповів доктор Хунг.

Він також пояснив, що дубильна кислота - це водорозчинний поліфенол. З'єднання поліфенолів містять антиоксиданти і поглиначі вільні радикали, які мають протизапальну дію. Під час пандемії атипової пневмонії в 2003 році відповідні дослідження довели ефективність лікування дубильною кислотою. І нові дослідження показали, що дубильні речовини (таніни) можуть запобігти зараженню і контролювати розмноження коронавірусу. Таніни можна легко знайти у фруктах (бананах і винограді), а також у вині, чаї та овочах. Дослідники вважають, що вживання достатньої кількості їжі та напоїв з дубильними речовинами є способом підвищити імунітет до коронавірусу.

Відзначимо, що в різних сортах винограду кількість танінів відрізняється. Так, наприклад, у популярних темних і червоних сортах винограду Барбера, Піно Нуар, Гаме, Гарнача дуже низький вміст дубильних речовин.

Нагадаємо, колекцію українських винних напоїв Caprizo поповнила пікантна новинка, виготовлена з найулюбленіших і впізнаваних у всьому світі європейських сортів винограду "Мускат".

Раніше УНН зібрав список "найбільш інстаграмних" алкогольних напоїв.

Українські Національні Новини

Суспільство