novi-vibori-mera-kharkova-komitet-zbirayetsya-rozglyanuti-pitannya-27-sichnya

Нові вибори мера Харкова: комітет збирається розглянути питання 27 січня

 • 8830 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Питання проведення виборів мера Харкова буде розглянуто комітетом парламенту з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у середу, 27 січня. Про це повідомив заступник голови комітету, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура, передає УНН.

Цитата

"Питання проведення виборів мера Харкова буде розглянуто комітетом ВР з організації державної влади і місцевого самоврядування 27 січня", - повідомив Качура у Telegram-каналі, додавши відповідний документ.

Що було раніше

Станом на 20 січня профільний комітет Верховної Ради України не вносив до порядку денного питання про призначення позачергових виборів у Харкові. Якщо питання не розглянуть до кінця січня, вибори призначать на жовтень 2021 року. Найближче засідання профільного комітету призначене на 25 січня. Засідання ВР — 26 січня.

Однак, у Верховній Раді зможуть розглянути питання про призначення позачергових виборів міського голови Харкова, коли отримають усі необхідні документи. Як повідомлялося раніше Суспільним, секретар міськради Ігор Терехов не надіслав двох із трьох необхідних.

Варто додати

Мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у віці 61 року у Німеччині.

Геннадій Кернес був секретарем Харківської міської ради протягом 2002 та протягом 2006–2010 років. В 2010 році вперше був обраний міським головою.

Кернес був обраний мером Харкова під час останніх місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року з результатом 60,34% голосів виборців.

9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова без складання присяги. Цей мерський термін був би третім для Кернеса.

Українські Національні Новини

Політика