nuland-vidmovili-v-rosiyskiy-vizi

Нуланд відмовили в російській візі

 • 9814 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Колишньому помічникові держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд відмовили в російській візі. Про це УНН повідомляє з посиланням на "Коммерсант".

Повідомляється, що Вікторія Нуланд запросила російську візу для участі в закритій міжнародної конференції, організований Російською радою з міжнародних справ (РСМД), Німецьким товариством зовнішньої політики (DGAP) та Школою перспективних міжнародних досліджень університету Джона Хопкінса (SAIS). Захід проходив в Москві 20-21 травня.

Як зазначає видання, в МЗС РФ уточнили, що Нуланд внесена до російського чорного списку, який влада РФ склали у відповідь на введення США персональних візових і фінансових санкцій щодо цілого ряду російських офіційних осіб.

За даними видання, критичне ставлення до Вікторії Нуланд в РФ з'явилося після того, як вона відвідала Майдан, а також виступала за санкції щодо РФ.

Раніше в отриманні російської візи було відмовлено декільком американським конгресменам і колишньому послу США в РФ Майкла Макфолу.

Нагадаємо, США оголосили нові санкції проти Росії.

Як повідомляв УНН, в Росії назвали прохання Зеленського про нові санкції США "великою помилкою".

Українські Національні Новини

Новини Світу