obsye-ne-proti-brati-uchast-v-misiyi-mirotvortsiv-oon-na-donbasi

ОБСЄ не проти брати участь в місії миротворців ООН на Донбасі

 • 11080 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Організація з безпеки і співробітництва в Європі хотіла б стати учасницею миротворчої місії на Донбасі, якщо з'явиться загальна концепція цієї місії. Про це заявив Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Що стосується миротворчої операції ООН на Донбасі, то формально є проект Росії, є також проект, представлений Україною. І між ними існує справжня прірва. Я думаю, зараз ведеться робота для того, щоб цю прірву подолати", - сказав Т.Гремінгер, відповідаючи на питання журналістів про те, чи розраховує він, що проект російської резолюції щодо миротворців ООН буде розглянута Радбезом ООН до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія в ООН запропонувала миротворцям повсюдно охороняти місію ОБСЄ в Україні

"Однак я не буду розмірковувати про шанси подолання цього дуже складного завдання для того, щоб ця резолюція могла бути представлена ​​в Раді безпеки. Якщо ми прийдемо до якоїсь спільної концепції, то ОБСЄ, звичайно, з самого початку буде брати участь в цьому проекті", - сказав Генсек ОБСЄ.

За його словами, місія ОБСЄ вже два з половиною роки працює на сході України. "У нас є відповідний досвід, тому ми б хотіли стати частиною цього проекту з самого початку", - підкреслив Т.Гремінгер.

Нагадаємо, раніше представник США щодо України Курт Волкер заявив, що резолюція ООН про миротворців на Донбасі може бути готова до кінця року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ОБСЄ не проти брати участь в місії миротворців ООН на Донбасі

     • 11080 переглядiв

    На Черкащині ліквідували три нелегальні газові заправки

     • 9494 переглядiв

    На Донбасі бойовик на автомобілі збив цивільну особу

     • 9151 переглядiв

    Біженці в Греції оголосили голодування

     • 8325 переглядiв

    Прокуратура проводить обшуки у Державіаслужбі

     • 10484 переглядiв