ochilnyk-mahate-zasterih-rosiiu-vid-perezapusku-okupovanoi-zaporizkoi-aes

Очільник МАГАТЕ застеріг росію від перезапуску окупованої Запорізької АЕС

 • 25794 переглядiв

Гендиректор МАГАТЕ застеріг росію від поспішного відновлення роботи на окупованій Запорізькій атомній електростанції в Україні без проведення оцінки безпеки, оскільки вона знаходиться в зоні активних бойових дій.

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі у середу застеріг росію від будь-якого поспішного поновлення роботи Запорізької АЕС, окупованої російськими військами на півдні України, пише УНН з посиланням на Le Monde.

Деталі

Гроссі заявив, що перед зустріччю з володимиром путіним він мав "напружені" дискусії про безпеку АЕС, повідомляють російські ЗМІ.

У середу Гроссі повідомив агентству AFP у Сочі, на півдні росії, що він пояснив своїм російським співрозмовникам, що будь-який перезапуск станції "вимагатиме низки серйозних обміркувань". "Це зона бойових дій. Зона активних бойових дій", - наголосив очільник МАГАТЕ, нагадавши, що станція була зупинена "на тривалий період" і тому необхідно провести певну кількість оцінок безпеки.

Доповнення

Очільник МАГАТЕ вже зустрічався з путіним у жовтні 2022 року та кілька разів відвідував Україну, щоб зустрітися з Президентом Володимиром Зеленським. Він закликав росію та Україну "проявити максимальну стриманість", щоб уникнути ядерної аварії. За його словами, ситуація на станції залишається "дуже тривожною".

Популярні

Новини по темі