ocholili-v-okupovanomu-melitopoli-nezakonni-dityachi-viyskovi-formuvannya-khto-otrimav-pidozri

Очолили в окупованому Мелітополі незаконні дитячі військові формування: хто отримав підозри

 • 416427 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Чотирьом організаторам дитячих військово-політичних формувань у Мелітополі заочно оголосили про підозри у колабораціонізмі. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН.

Цитата

“За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури чотирьом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Підозрювані і надалі підтримують правомірність збройної агресії російської федерації проти України та активно забезпечують діяльність цих рухів на тимчасово захопленій території Запорізької області”, — зазначили правоохоронці.

Деталі

За даними слідства, так званий “регіональний штаб Запорізької області всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного громадського руху “Юнармія” очолив “ректор” створеного окупантами так званого “Мелітопольського державного університету”.

Він систематично організовував політичні заходи, розраховані на найвразливішу аудиторію — дітей. Інформацію про це поширював у соцмережах через залучені пропагандистські медіа, а також у соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдовибори у окупованому Мелітополі: окупанти дозволили “голосувати” лише за “єдину росію” 

Ще троє мешканців Мелітополя за власними ідеологічними мотивами стали керівниками аналогічних організацій для дітей та молоді, так званих “Юг молодой”, “Движение первых”, “Мы вместе с россией”.

Усі ці організації займається впровадженням агресивної політики рф у сферу виховання молоді. Зокрема, підлітків заохочують до проходження військової служби у збройних силах країни-окупанта, а також укріплюють авторитет окупаційної влади рф. Організації несуть потенційну загрозу для національної безпеки України.

Додатково

За вчинене колаборантам загрожує до дванадцяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Туреччині частина винищувача впала на автомобілі

     • 431489 переглядiв