ofitsiyno-yes-pogodiv-navchalnu-misiyu-ta-rozshirennya-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini

Офіційно: ЄС погодив навчальну місію та розширення військової допомоги Україні

 • 143320 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. ЄС створює місію військової допомоги для подальшої підтримки Збройних сил України та погоджується на подальшу підтримку України у межах Європейського фонду миру, виділивши вже шостий транш допомоги обсягом 500 млн євро, повідомили в євроінституції, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні Рада ЄС погодилася створити місію військової допомоги на підтримку України (EUMAM Ukraine). Метою місії є сприяння підвищенню боєздатності ЗСУ для ефективного ведення військових операцій, щоб дозволити Україні захищати свою територіальну цілісність у межах своїх міжнародно визнаних кордонів, ефективно реалізовувати свій суверенітет та захищати громадянське населення", - йдеться у повідомленні.

Як вказано, EUMAM Ukraine забезпечить індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку ЗСУ, включно з Силами територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, що підтримують проведення підготовки.

EUMAM Ukraine, як повідомляється, працюватиме на території держав-членів ЄС і матиме свій оперативний штаб у межах Європейської служби зовнішніх справ (EEAS) у Брюсселі для забезпечення загальної координації на стратегічному рівні. Віце-адмірал Ерве Блежан, директор відділу військового планування та поведінки (MPCC) в EEAS, буде командувачем місії.

Мандат місії спочатку триватиме два роки, а фінансова базова сума загальних витрат на цей період становитиме 106 700 000 євро.

"Місія забезпечуватиме координацію двосторонньої діяльності держав-членів на підтримку України, а також з іншими міжнародними партнерами-однодумцями та буде відкрита для участі третіх країн", - вказали в євроінституції.

Окрім цього, сьогодні Рада ЄС, як вказано, "вжила додаткових заходів допомоги в межах Європейського фонду миру (EPF) для подальшої підтримки потенціалу та стійкості ЗСУ".

"Шостий транш обсягом 500 млн євро тепер доводить загальний внесок ЄС у межах EPF для України до 3,1 млрд. євро", - вказали у євроінституції.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ із закликом надати Україні більше ППО та ввести санкції проти Ірану за постачання росії зброї.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шведський парламент обрав нового прем'єр-міністра

     • 135944 переглядiв

    Ватажок бойовиків "днр" анонсував обмін полоненими - росЗМІ

     • 158290 переглядiв

    Вибухів у Львівській області не підтверджено - голова ОВА

     • 80221 переглядiв