okupanti-na-donbasi-pidirvalis-na-btr-rozvidka

Окупанти на Донбасі підірвались на БТР - розвідка

 • 8908 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні війська на Донбасі провели невдалу ротацію інженерно-саперних військ, що призвело до загибелі російських військових і цивільних внаслідок підриву на мінах. Про це заявив полковник Дмитро Гуцуляк з прес-центру Міністерства оборони України під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Протягом вересня ц.р. у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ приховано проводилась ротація особового складу інженерних підрозділів. При цьому передача посад російськими офіцерами інженерних служб, у т.ч. технічної документації, карт, схем встановлення та обслуговування мінних полів, проводилась формально і з порушеннями, що вже призвело до підриву на власних мінних полях особового складу противника та цивільного населення", - зазначив речник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка: бойовики облаштували склад зброї на луганській трикотажній фабриці

За його словами, під час ротації одного з передових підрозділів 1 АК ЗС РФ на власному мінному полі підірвався БТР з особовим складом. Внаслідок інциденту до десяти військовослужбовців були поранені або загинули. Після цього російське окупаційне командування вирішило повернути всі інженерно-саперні підрозділи у пункти постійної дислокації для проведення додаткових занять та інструктажів, тоді як мінні поля окупанти залишили без інженерного спостереження. Це призвело до підриву і загибелі трьох місцевих підлітків.

Нагадаємо, в окупованій Горлівці в результаті підриву на протипіхотній міні загинуло троє дітей віком від 12 до 13 років. Десятирічного хлопчика, який вижив, доставили до місцевої лікарні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти на Донбасі підірвались на БТР - розвідка

     • 8908 переглядiв

    До Києва везли 20 тис. літрів фальсифікованого спирту

     • 7853 переглядiв

    На Донеччині через ДТП загинула людина, четверо постраждали

     • 7749 переглядiв

    Сьогодні військові в ООС зафіксували вже три обстріли

     • 4845 переглядiв

    Синоптик розповіла, якою буде погода на початку жовтня

     • 52172 переглядiв

    В Міноборони розповіли про стан пораненого бійця

     • 12890 переглядiв